DE CE TANTI NASTEA

Zdrasti baba Nastea am auzit o voce zglobie în ogradă. I-am zâmbit copilei, când mi-am dat seama că nu mă salută pe mine, ci pe vecina de la primul etaj. „Slavă Domnului, am surâs în gând, că nu am ajuns chiar babă”. Și totuși, dacă acest blog va ajunge la adânci bătrânețe odată cu mine, atunci va fi rebotezat.

De unde s-a luat această tanti Nastea? O întrebare pusă de atâtea ori, încât am decis să-i dedic o pagină aparte.

În aprilie 2011, fiind cu o ditamai burtică la gură, în care se zvârcolea Victorița, am zis că acu-i acu să-mi fac în sfârșit un blog. Întotdeauna am avut dorința de comunicare și intenția de a înregistra miile de dialoguri care se petrec în bietul meu căpșor, dar nu aveam destul timp liber. Și apoi mă încurajau colegii și prietenii care și acum îmi tot repetă că eu trebuie să mă apuc să scriu serios. Nu știu ce-i aia serios, dar cel puțin m-am apucat de scris. Faptul că acest blog a apărut pe lume se datorează travaliului aprig prin care a trecut creierul meu de blondă, pentru a pătrunde misterele wordpress-ului. Nu vă lăsați amăgiți de imaginea de profil, culoarea naturală a părului meu este blondă, cu vârsta, ce-i drept, transformându-se în roșcat (cum a zis un coleg de-al meu, am început să ruginesc:)). Deci, eu nu mă supăr pe glume sau bancuri despre blonde. Îmi permit luxul să fiu prostuță, sau vorba unui om drag mie, blonduță. Mai mult decât atât, în ceea ce privește tehnologiile și automobilele, sunt blondă până în măduva oaselor. Așa că dacă blogul meu vă pare un pic depășit de toate gadget-urile, widget-urile și mai știu eu ce trenduri în domeniul IT, luați aminte că însăși existența lui, deja e o minune. De la o blondă nu te poți aștepta la prea multe. 😉

Buuun, să revenim la oile noastre. Cât stăteam și îmi lamentam substanța cenușie cu întrebarea existențială cum să-mi denumesc blogul, mi-a venit în minte o replică pe care am auzit-o în diverse contexte: „iarăși teotea Nastea s-a pus pe grăit”. Vorba e că îmi place să povestesc istorii, de altfel nu scornite, ci luate din viață. Eu dau sfaturi fără sfaturi. Adică, pe mine singură nu mă duce capul să-mi urmez povețele, dar pentru diferite situații am câte un banc sau o istorioară de împărtășit. Uneori povestesc doar de dragul povestitului. Sunt și curioasă din fire. Nu mă jenez să pun întrebări mai delicate. Dacă nu primesc răspuns, nu insist. Pentru mine fiecare persoană e o carte, iar cititul e una din pasiunile mele irefutabile (ador cuvințelul acesta). Teotea nu e românesc, dar și lipsit de gust. De aici și Tanti, iar Nastea pentru că așa sunt obișnuiți să mă cheme majoritatea amicilor și prietenilor. Iar dacă îmi citiți blogul, înseamnă că suntem întrucâtva amici. Iată de ce Nastea și nu Anastasia.

Reclame

6 gânduri despre “DE CE TANTI NASTEA

  1. Felicitari pentru ca ai tinut cont de prieteni. Si la mine a fost la fel. Nu ma citeste niciun prieten 🙂 – asta, da, e o chestie, nu, dupa ce m-au batut atat la capt! – dar ma simt bine cu blogul meu si cu prietenii de pe blog. Sper sa fii la fel de fericita si tu!

    • Pe mine ai mei ma citesc… inca 🙂 Nu stiu daca afla multe, dar macar se amuza. Ai un blog minunat si cel mai mult ce-mi place de cand am creat eu toata afacerea asta, este faptul ca prin intermediul acestui mic spatiu virtual cunosc atatea persoane interesante, ca deam’ incep si sa complexez cateodata 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s