Două femei – cupluri care mă inspiră

Zilele trecute, Elizabeth Gilbert, una din scriitoarele mele preferate și-a dezvăluit un secret. Personal am fost foarte surprinsă să aflu la începutul verii că ea divorțează de Felipe, bărbatul care între timp mi-a devenit un fel de icoană a partenerului ideal. Cum? mă întrebam uluită, cărțile ei: ”Eat. Pray. Love”, apoi ”Committed” au fost cele care m-au ghidat într-o perioadă destul de controversată, devenindu-mi un fel de manuale ale schimbărilor și poftim – divorțul.

Care e motivul? Simplu – dragostea, care există indiferent de orice, care nu te întreabă nici vârsta, nici naționalitatea, nici culoarea, nici sexul. Elizabeth Gilbert a declarat că e îndrăgostită de cea mai bună a ei prietenă, diagnosticată cu o formă gravă de cancer. Neavând prea mult timp la dispoziție, cele două au decis să-l valorifice la maximum fără a se ascunde mereu de ochiul vigilent al publicului.

Niciodată nu am avut aversiune față de homosexuali, dimpotrivă. Sunt ferm convinsă că în fiecare din noi sunt două începuturi (numiți-le energii dacă vreți) și după cum spunea tătuca Freud: ”de fapt singura deviere sexuală este asexualitatea absolută, restul sunt doar discuții despre gusturi”. Nu despre atitudinea mea față de gay e acest articol, pe care de altfel mi-am manifestat-o aici rămânând neschimbată, ci despre curajul de a fi tu însuți, despre forța de a-ți face un reload și de a te ridica în picioare și porni totul de la zero atunci când ai inima deschisă, în primul rând în fața propriei persoane.

Astfel, vreau să vă prezint două femei care mereu mă inspiră prin acțiunile lor: Ellen DeGeneres și Portia de Rosi. Prima este producătoarea și prezentatoarea emisiunii The Ellen Show, una dintre cele mai longevive producții americane. Pe cealaltă o puteți recunoaște grație rolului lui Nelle Porter din renumitul serial ”Ally Mcbeal” (da, da, da, blonda ceea fierbinte de tot cu o voce senzuală care emana sex în fiecare cuvânt).

Ellen spune că niciodată nu s-a gândit să-și dezvăluie public orientarea sexuală, dar a făcut-o pentru că așa a simțit că e corect. A făcut-o în toiul emisiunii lui Oprah în 1997, fiind pe culmile carierei sale. Au urmat trei ani în care toate ușile i-au fost închise. Fiind actrița principală a unuia dintre cele mai populare sitcom-uri din acea vreme, nici măcar nu a fost concediată potrivit normelor de rigoare. Nimeni nu i-a strâns mâna la plecare, nu i-a urat succes ]n continuare, tot ce a găsit era un bilețel lăsat de asistenta ei prin care era informată că e ultima ei zi la televiziune. Ba bine că nu!

În această perioadă de exil public, ea a început să scrie cărți, care au deschis alte uși, mult mai largi și care astăzi o fac una dintre cele mai celebre femei din lume, având peste 15 milioane de abonați doar la pagina ei de Facebook. În 2014, la cea de-a 86-a Ceremonie de Înmânare a Premiilor Oscar, un selfie pe care l-a făcut alături de alte 11 vedete a spart recordul distribuirilor pe twitter în doar 40 de minute de la postare. Eu chiar vreau să urmăriți ce face această incredibilă femeie, care pentru mine este un izvor nesecat de idei.

Dacă tot vorbim în ultimul timp despre viața privată a persoanelor publice, nu am văzut nimic indecent în comportamentul celor două iubite. De fapt, ele sunt și primul cuplu de lesbiene care s-au căsătorit oficial, în august 2008. Modul în care vorbesc una despre alta, cum fac haz una pe seama alteia, cum lansează diverse campanii de caritate, nu face altceva decât să-mi trezească admirație. Aici vedeți câteva secvențe.

Portia de Rosi este poate mai puțin populară, decât consoarta ei, dar are un foarte puternic mesaj de transmis. Eu am urmărit cu atenție filmulețul de mai jos, pentru că Portia sparge stereotipurile legate de femeile lesbiene. Ea în general sparge multe stereotipuri și e foarte sinceră în ceea ce spune:

Eu aș vrea să închei cu partea care mi s-a părut cea mai puternică din discursul lui Ellen : NU poți fii ceea ce NU ești. Tot de ce am nevoie este să fiu eu însămi.

Asta și este libertatea, dragii mei.

P. S. Nu știu ce discuții (sau mai curând fantezii, cine știe?) ar putea stârni postarea în cauză, dar fără a mă da prea mult în explicații inutile, vă rog, dacă v-a plăcut să nu uitați să puneți ”like” și la pagina mea de Facebook.

Anunțuri

2 gânduri despre “Două femei – cupluri care mă inspiră

  1. Anastasia ai punctat foarte bine aceste femei puternice si frumoase se impun prin activitatile pe care le fac si nu are nici o importanta orientarea sexuala. Ellen este una din cele mai puternice femei din lume, o admir de mult timp, I-am citit toate cartile, urmaresc cu drag activitatea sa si ma bucur enorm pentru succesul sau. Un articol foarte frumos.

    • Mă bucur că am cititori care-mi împărtășesc interesele. Show-ul ei e de-a dreptul fenomenal, eu aș fi de acord să lucrez la cea mai joasă poziție, de exemplu să-i duc cafeau dis-de-dimineață, pentru că știu sigur că am ce învăța de la această femeie incredibilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s