SI IARASI DESPRE PISICI SAU POSTARE CARE NU ARE DE-A FACE CU PISICILE

Daca tot suntem la tema fara tabu, rugum de ceva timp o postare despre „smecheria” femeii.

Fii si tu mai pisica, replica la care multe doamne si domnisoare, reactioneaza ca niste pisici adevarate cand sunt calcate pe coada. Ce mai, pana adineaori mi se intorcea si mie „blana” pe dos.

Independenta si libera – iata cauza pentru care am luptat si voi lupta in continuare, doar ca… nu cu cei dragi. Sa lupti trebuie nu CU omul iubit, ci PENTRU el, sau mai bine zis, pentru ambii, pentru acele cuvinte cheie sacramentale: „in doi” (bineinteles, daca se doreste a fi „in doi” si aceasta dorinta e reciproca).

Acum cateva intrebari din seria avocatul diavolului: Oare pisica nu este un vanator prin excelenta? Oare ea nu poate supravietui fara stapan? Nu stie sa zgaraie rau, sa-si apere teritoriul? Nu este independenta, libera si, pe deasupra, tanara si nelinistita? 🙂 Stia ce stia Rudyard Kipling cand scria povestea despre pisica ce umbla singuratica.

Si ultima intrebare din aceasta serie – piesa de rezistenta – Ce face pisica atunci cand vrea sa fie mangaiata? Corect, se gudura. Cainele e mai sincer. El latra, mai ales daca e flamand.

Hai sa excludem cazurile cand pisica se linguseste, pentru ca mai devreme sau mai tarziu linguseala fara masura se termina cu un sut in fund. Ea vrea o simpla mangaiere, o mica atentie, sa simta caldura, nimic mai mult. Mi-aduc aminte de cate ori ma simtem marginalizata, neauzita, neinteleasa. De cate ori aveam senzatia ca problemele mele nu-l intereseaza pe cel de alaturi si ca cea mai buna solutie este sa-mi inghit lacrimile in sec si sa continui lupta cu… morile de vant, in cele din urma. Si acum cu cel mai amar gust al sinceritatii, voi spune ca imi aduc aminte cum latram, da, da, latram atunci cand tot de ce aveam nevoie, tot ce vroiam era o simpla mangaiere.

Va propun un experiment. Ati avut o zi grea. De exemplu: Ati primit o mustrare de la sef. Colega a facut o remarca deocheata. Copiii nu stiti la ce scoala sa-i dati. V-a bruscat un sofer de maxi-taxi. V-a pacalit vanzatorul de la piata. S-au rupt colantii noi, iar bugetul nu va permite altii in loc. Cate si mai cate se pot intampla ca sa aveti o dispozitie din seria singur pe lume, sau, exprimandu-ma mai putin delicat, a не то я завою, а не то я залаю, a не то я кого-нибудь съем. Pentru ce sa mergeti in muntii Himalaya? Puneti capul pe umarul celui iubit. Cuprindeti-va si incetisor varsati-va amarul. Gudurati-va. La propriu.

Nu va costa nimic acest experiment, chiar daca nu da rezultate, cel putin ati incercat.

Eu am platit scump pentru acest sfat in toate sensurile, pentru ca l-am primit prea tarziu. Sa-l fi urmat mai devreme, poate nu ar fi trebuit sa dau bani specialistului, poate altfel avea sa decurga relatia mea conjugala, poate… cine stie… Ce a fost, a fost. Ce este, este. In cele din urma, invat sa-l aplic si cred ca merita, de asta si vi-l impartasesc.

Si pe final traditional un cantecel, care traditional, poate nu se leaga cu tot ce am scris eu aici, dar undeva are un mesaj ascuns.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s