VARA ASTA

Se termina vara asta. O vara deosebita. O vara in care eu mi-am pierdut virginitatea (nu la propriu bineinteles, ca altfel probabil nu as mai scrie pe blogul acesta).

Ca o dezvirginare veritabila, procesul nu a fost lipsit de durere. Mi-am deplans frenezia si inocenta adolescentina cu lacrimi de crocodil. Orice transformare e destul de anevoioasa, daca nu vezi partea buna a lucrurilor si daca nu te debarasezi de sindromul Pliushkin in ceea ce priveste regretele, anxietatile si nemarginita sufocare de sine.

Un om destept care candva imi dadea lectii de auto-aparare, mi-a spus asa: „daca vezi ca nu poti nicidecum opri violul, relaxeaza-te si savureaza procesul”. Parafrazand voi spune ca m-am relaxat. Nu fara ajutorul unui specialist, despre efectele caruia in unul din articolele ce urmeaza.

Vara asta s-a inceput cu pierderi si lovituri sub centura. Cu intrebari care nu mai nasteau raspunsuri. Cu primele riduri sub ochi si o nesfarsita oboseala. Vara aceasta am inteles ca am obosit sa fiu super erou si ca puterea unei femei consta tocmai in slabiciunea ei. Nu exista nici un fel de calea razboinicului si nici un fel de razboinici, ci numai oameni, simpli oameni si relatii, tot felul de relatii.

Vara aceasta am devenit femeie: (i) nu am mai fost eu umarul; (ii) am umerii mei in toata splendoarea lor; (iii) am lasat capul pe umar si m-am linistit.

Vara aceasta abia incepe.

PS. Am vrut sa scriu un articol lung de tot, dar ma voi rezuma la urmatoarele:

Mon cervaux ca intotdeauna ai dreptate, „respect” si „admiratie” sunt cuvinte cheie. Pentru mine a fost important sa vad aseara in ochii tai aceeasi bucurie ca in ai mei, chiar daca dupa asta un pic te-ai incruntat. Eu inca iti citesc fata. 🙂 Vara aceasta a fost timpul regasirilor si nu doar pentru mine.

Cristina e un nume calauza pentru mine. Nu in zadar el inseamna „a unge”. Avem inca multe de uns.

E placut sa gasesti linistea acolo unde este loc numai de lupta. Putem fi contra tuturor, important nu unul impotriva altuia. Nu vreau sa lupt, ci doar sa pun capul pe umar.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s