RĂSPUNS EVAZIV

– Mami du-te, mami du-te!

– Unde să mă duc?

– În altă parte.

Așa îmi răspundea Delia când mă apropiam să văd ce face, de obicei ceva interzis. În acest context, mi-am adus aminte de un banc mai vechi.

Cică pe dealurile noastre mioritice era un cioban la care nu dispărea nici o oaie, toate erau una ca una, și nimeni niciodată nu îndrăznea să-l deranjeze. Ciobanul avea un „secret” pe care nu-l împărțea cu nimeni. Redacția ziarului unional a aflat despre acest misterios moșneag și a decis să trimită un tânăr ziarist să-l investigheze. Ajunge ziaristul la locul cu pricina, face cunoștință cu ciobanul, mai schimbă vreo două vorbe, îi toarnă și un pahar de vin pe de-asupra și când simții că ciobanul parcă devenise mai dezlegat la limbă, îl întreabă: „ei și care, moșule, totuși e vrăjeala? Cum de reușești la anii matale să ții toate oile în stână că nici de câine nu ai nevoie?”, ciobanul scărpinându-și tărtăcuța se înclină și-i șoptește: „știi ceva, măi băiete….”, ziaristul își ciulise urechile, „ia mai du-te tu în p…”. Băiatul dezamăgit se întoarce la redacție. „Ei și ce ți-a zis ciobanul când l-ai întrebat cum se descurcă?”, îl întreabă colegii. „Păi… mi-a dat un răspuns evaziv”.

Morala: când se pun prea multe întrebări, trebuie de dat un răspuns evaziv. Uneori tocmai răspunsurile evazive sunt și cele mai exhaustive.

 

Reclame

Un gând despre “RĂSPUNS EVAZIV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s