VACANŢA 2012 – PARTEA A II-A

Revelaţia Nr. 3: Întotdeauna folosiţi crema de protecţie contra razelor ultraviolete.

Cu părere de rău, an de an această revelaţie intră în rebela mea conştiinţă abia după ce reuşesc să ard compeltamente la soare şi asta pentru că refuz cu vehemenţă să târâi umbrela după mine şi să mă dau cu cremă. „Las’ că bronzul o să fie mai accentuat” – replica mea de serviciu. Şi în zadar. Acum arăt ca un crocodil lepros (bine, cu crocodilul am cam exagerat un pic :)). Ştiu, ştiu despre toate celelalte riscuri pentru sănătate, nu trebuie să mi le menţionaţi. Promit solemn că la anul voi lua toate măsurile de precauţie (asta în cazul în care nu voi uita :)).

Bine, dacă tot am pomenit în partea precedentă că îmi plac peripeţiile (inclusiv cele amoroase ;)) de una totuşi am avut parte (numai ţineţi-vă imaginaţia în frâu, pentru că scopul meu nu a fost să caut aventuri, aşa că nici un fel de sex). Aşadar, într-o seară m-am pomenit într-un club de noapte – atenţie mare, urmează un detaliu extrem de picant – fără slipi. Da, da, în rochie, lungă!!!, dar fără slipi şi asta pentru că anterior m-am scăldat în mare, iar acasă nu am putut merge şi iată aşa m-am pomenit la discotecă, singură şi… da, trebuie să recunosc, cu roşeaţă pe obraji (închipuiţi-vă că şi tanti Nastea roşeşte din când în când) că lipsa lenejeriei intime totuşi mi-a creat o senzaţie de kind of sexy. M-am aşezat într-un colţ, să nu ies prea tare în evidenţă, mi-am comandat un cocteil şi urmăream dansatorii de pe ring. Era printre ei un băieţel care dansa frumos ;). Într-un moment, de după coloana lângă care şedeam, apare o mutră de bărbat ce mă inspectează timp de 5 secunde cu ochii mijiţi.

– Aici este un băiat atât de oribil îmbrăcat, care şi dansează oribil pe deasupra, îmi spune el, gesticulând foarte teatral.

– Sunteţi gay? îl întreb.

– Eu?! şi face nişte ochi rotunzi şi plini de revoltă. Eu sunt extrem de straight. 

Tipul arăta ca unul din creatorii ăia nebuni de modă, personaje tipice din serialele de comedie americane.

– Atunci sunteţi nebun, îi zic eu.

– Eu? DA!, şi rânjeşte cu satisfacţie. Da tu? (hmm, tipul a trecut cam repede la tu).

– Mai ceva ca tine, îi răspund în aceeaşi manieră.

– O vezi pe tipa aia? şi-mi arată o blondă pe ringul de dans. Cum îţi pare?

– E frumoasă, şi într-adevăr domnişoara era simpatică.

– Eu o iubesc. Suntem de 7 ani împreună, 4 luni am fost căsătoriţi, iar acum suntem divorţaţi şi ne întâlnim doar pentru sex. Tu ce ştii despre asta?

– A few things, îi răspund nitam nisam în engleză .

– My english is well, îmi spune tipul cu nuanţe de laudă în voce.

– I am impressed, şi fac o plecăciune, la care el pufneşte în râs, provocându-mi şi mie râsul. Stăm noi, doi ciudaţi, separaţi de o coloană şi râdem în hohote până la lacrimi, când deodată ne observă blonda şi îl cheamă rapid lângă ea, arătându-i cu indignare pumnul. Eu prin gesturi îi dau de înţeles că nu am nimic cu prietenul ei şi că de fapt mi-i absolut indiferent de ambii. Între timp cei doi discută aprins pe ringul de dans, el tot pupând-o şi giugiulind-o, după care se apropie de mine şi el îmi zice cât se poate de tare:

– Eu nu am vrut ceea ce nu am vrut! Eu nu am vrut să te agăţ, ea în timpul acesta strângându-l de mână, voind parcă să-mi demonstreze who is who.

– Ok, nici o problemă. Să aveţi o seară frumoasă, şi îmi aţintesc din nou privirea spre dansatorul meu. Am şi uitat de compania celor doi de alături.

După un timp, mi se termină băutura şi ţigările şi mă gândesc că e timpul s-o iau încetişor spre casă, când deodată îl văd iarăşi pe tipul cela ciudat venind spre mine şi ţinându-şi mâna la spate. Eu imediat mă întorc cu spatele, nu de alta, dar o nouă scenă de gelozie din partea iubitei lui nu cred că aş suporta. Tipul trece pe alături, ignorându-mă totalmente şi doar în ultima clipă, de după spate, îmi întinde pe furiş acelaşi cocteil pe care l-am consumat anterior. Până a mă dumeri ce se întâmplă, îmi întinde şi o ţigară pe furiş, şoptindu-mi cu colţul gurii:

– Sunt foarte indispus, dar soţia e alături. Asta e tot ce pot face pentru tine, şi-mi întoarce spatele cât se poate de teatral, adio.

Ce să zic… chiar eram plăcut surprinsă. Şi în timp ce-mi beam liniştit cocteilul, am avut Revelaţia Nr. 4: Uneori ca să te simţi femeie, trebuie pur şi simplu să-ţi scoţi chiloţii 🙂 🙂 🙂 Glumesc desigur, deşi cum spune bunelul meu, orice glumă conţine o doză de… glumă. La modul serios, însă, am conştientizat că sunt femeie, şi atrăgătoare pe deasupra şi da, îmi plac gesturile romantice chiar şi în cele mai neobişnuite circumstanţe, oferite pe neaşteptate fără vreo recompensă din partea mea. Doar că la capitolul „a primi” mai am de învăţat.

Şi în sfârşit, dar nu în ultimul rând, Revelaţia Nr. 5, pe care am ţinut-o ca pe cireaşa de pe tort: Uneori cea mai bună companie pe care o poţi avea eşti tu însuţi, deci savureaz-o din plin.

Da, dragii mei, am avut parte de nişte seri minunate: cu plimbări lungi pe litoral, cu lectură captivantă (apropo, „Eat, Pray, Love” de Elizabeth Gilbert a fost exact cartea potrivită, în momentul potrivit, în locul potrivit şi da, o recomand cu desăvârşire femeilor care trec printr-o situaţie similară cu a mea), cu muzică vie interpretată cu atâta suflet de un tânăr muzician la o mică terasă de pe malul mării, cu dansuri latino până în zori, cu gânduri şi amintiri plăcute digerate alături de cinele copioase pe care le mistuiam fără nici o remuşcare pentru silueta mea şi cel mai important pentru mine, am avut parte de un somn sănătos (ce-i drept uneori însoţit de „fanfare”, prietenii ştiu de ce ;)).

La mare am intuit tot ce mă aşteaptă la întoarcere acasă. Voi doar ştiţi că tanti Nastea are link direct cu cosmosul :), dar am deconectat toate grijile şi emoţiile negative şi mi-am permis să mă încarc de energie, să mă răsfăţ şi să-mi acord timpul doar mie însămi. Până la urmă, eu totuşi sunt regina 😉 şi asta am simţit-o mai bine ca oricând.

De aici pornesc alte revelaţii, dar despre ele altă dată.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s