NU AMAR, DAR AMOR!

Dacă ar fi să mă întrebaţi care sunt factorii de succes ai unei căsnicii, eu voi răspunde fără ezitare: sexul, sexul şi încă o dată sexul.  Bine, în afară de acesta există şi mulţi alţi factori, evident: interese comune, principii, valori, respectul reciproc şi multe, multe altele. Eu, însă am văzut cupluri care se ceartă în fiecare zi, chiar şi  se bat uneori, dar compatibilitatea în aşternut i-a ţinut alături o viaţă. Şi viceversa, cunosc foarte multe perechi care se înţelegeau de minune oricând şi oriunde, cu excepţia dormitorului, ceea ce în final i-a despărţit.

Compatibilitatea temperamentelor, reciprocitatea în dorinţe şi o fantezie bogată pot reanima orice relaţie căzută pradă rutinei. Şi din contra, nici o cină romantică, nici un cadou şi nici un nivel al IQ-ului nu vor fi în stare să compenseze primitivitatea ori răceala, ori ignoranţa partenerului în sex. Oricât de bine s-ar înţelege soţii, dacă nu există compatibilitatea despre care am vorbit anterior, mai devreme sau mai târziu, cineva va călca strâmb (şi nu neapărat bărbatul).

Am întâlnit o doamnă soţul căreia o poartă în palme, atât la figurat, cât şi la propriu. Când am întrebat-o ce face ca să aibă o asemenea atitudine din partea soţului, mi-a zis că nu-l refuză niciodată. Este o greşeală să supunem bărbaţii la un şantaj sexual. O dată refuzat, a doua oară refuzat, a treia oară nu mai vrea el singur, satisfăcându-şi pofta în altă parte. Dar în acelaşi timp, dacă nu vreai, mai bine să-i spui decât s-o faci în silă. Totuşi… niciodată nu uita că pofta vine mâncând. Aşa mi-a spus doamna ceea. Adevărat sau fals: fiecare să decidă singur. Eu în orice caz le doresc tinerilor însurăţei (precum  şi tuturor cuplurilor) nu amar, cum se strigă pe la nunţi, ci AMOR – cât mai des, cât mai mult şi, cel mai important, cât mai dulce!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s