OSMOSIS JONES: FILMUL CARE-I FACE PE COPII SĂ DEVINĂ MEDICI

Dacă tot am pornit-o cu recomandările, iată un film captivant atât pentru părinţi, cât şi, sau mai bine zis, mai ales pentru copii. OSMOSIS JONES: o combinaţie reuşită dintre film şi desen animat, avându-l protagonist pe Bill Murray. Dacă micuţul Dvs. nu se mulţumeşte cu explicaţii de genul „aşa trebuie”, având nevoie de argumente convingătoare de ce trebuie să mănânce sănătos, să se spele pe mâini sau să facă sport, pelicula îi arată cum nu se mai poate de bine. Osmosis Jones, un poliţist din departamentul sistemului imunitar, este în căutarea unui microb intrus ce pune la cale distrugerea întregului organism. Să vedeţi ce interesant sunt ilustrate procesele ce au loc în corpul nostru, acesta fiind reprezentat ca o metropolă condusă de un primar nu chiar competent. Am privit acest film toţi împreună şi nu ştiu cine era mai captivat: Delia sau noi? 🙂 Acum mi-e destul să-i aduc aminte de „microbul cela roşu şi rău”, ca s-o conving să se spele pe dinţi de două ori pe zi, să nu ducă mâinile murdare la gură şi să mănânce mai multe fructe, în loc de ciocolate.

P.S. Apropo, după filmul acesta Delia mi-a zis că vrea să devină medic şi acum suntem în căutarea unei enciclopedii despre corpul uman. Cine ştie… poate de aici va reînvia tradiţia familiei mele de a studia medicina? 🙂

Reclame

3 gânduri despre “OSMOSIS JONES: FILMUL CARE-I FACE PE COPII SĂ DEVINĂ MEDICI

 1. Mi-ai trezit amintiri pe care le voi povesti in viitorul apropiat, Anastasia.
  Pana una-alta, pot sa-ti spun ca in Chisinau, acum doua saptamani, n-am gasit o enciclopedie a corpului omenesc – pentru copii, evident – care sa-mi placa, desi am cautat prin toate librariile din centru. Cel putin nu una in limba romana, ca rusa nu stiu. De-aia nici nu inteleg tot ce scrii in articole… 😉

  Eu la varsta Deliei voiam sa ma fac stewardesa!

  • Inca nu m-am pornit sa caut prin librariile noastre, dar am una acasa, ce-i drept pentru copii nitel mai mari, dar tot e un inceput. Cat priveste limba rusa – o sa incerc pe viitor sa traduc ce scriu. Mie imi place limba rusa si chiar ma mandresc ca o cunosc, mai ales ca este in topul celor 5 cele mai dificile limbi din lume. Eu ama vut norocul s-o invat de la sine. O consider o limba mustoasa si uneori un gand capata mai mult gust fiind exprimat in rusa, decat in romana. Imi rezerv acest drept, asa cum altii o fac cu engleza. dar neaparat pe viitor voi tine cont si voi traduce.
   P.S. stewardesa la varsta de 4 ani – chiar e impresionant!!! eu probabil nici nu am stiut ce-i asta pana la varsta de 10 cand la noi era foarte popular un cantec „Stewardesa pe numele Janna”

   • Ei, cred ca aveam si eu un an – doi mai mult cand am aflat ce e. Am un unchi comandant de vas, care-mi tooot vorbea despre stewarzi si stewardese… 🙂
    O sa caut si eu cantecul, suna haios titlul lui.

    Cat despre rusa, mi-ar placea si mie s-o stiu. Sigur ca poti scrie cum vrei tu, Nastea, esti unica si coltisorul asta galben-auriu e creatia ta! Nici nu e nevoie sa traduci, daca tu asa simti mai bine cuvintele si ideile.
    Sa nu ma intelegi gresit, te rog. Doar ca, asa cum nici rom-gleza de care amintesti nu e inteleasa si agreata de toti, nici rom-rusa nu e. Fiu-meu e elev la o clasa de intensiv engleza, numai amestecat scrie si i-am recomandat sa-si faca blog in engleza, daca tot stie si ii place. Vrea? nu vrea?… eu ii respect decizia oricum.

    Zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s